Shendetesi

4 përfitime të jashtzakonshme që merrni nga konsumimi i çokollatës së zezë…!

Përfitimet e çokollatës së zezë fillojnë menjëherë pas marrjes së kafshimit të parë dhe vazhdojnë dhe pas një periudhe dy-orëshe pas konsumit.Këto përfitime pas kafshimi të parë janë si rrjedhim i kimikateve të trurit, të cilat rriten kur hani çokollatë.Pasi kakao përthithet nga gja’ku kthehet në kënaqësi dhe energji pozitive për trupin.

Çokollata ka feniletilaminën, një përbërës i quajtur ndryshe”dr’oga e dashurisë”, sepse krijon një reagim në tru të ngjashme me të qenit në dashuri.Çokollata ka përfitime afatgjata.Përfitimet e shumta shëndetësore përfshijnë , uljen e sheqerit në gj’ak dhe uljen e nivelit të kolesterolit.

1. Çokollata mbron nga hemoragjia cere brale. Nga një studim suedez i vitit 2011, rezultoi se femrat që konsumojnë më shumë se 45 gramë çokollatë në javë kanë 20% më pak mundësi të preken nga hemorragjia cerebrale sesa femrat që konsumojnë më pak se 9 gramë çokollatë.

2.Çokollata përmirëson funksionimin e zemrës.Një nga arsyet përse çokollata e zezë është veçanërisht e shëndetshme për zemrën është aftësia e saj për të lu ‘ftuar inflamacionin.Kjo redukton dhe rreziqet kardiovaskulare.

3.Çokollata lufton diabetin Nga një studim italian i vitit 2005, rezultoi se ngrënia e rregullt e çokollatës rrit prodhimin e insulinës, duke reduktuar kështu rrezikun e diabetit.

4. Çokollata mbron lëkurënHarrojini ato që keni dëgjuar se çokollata ju shkakton akne.Çokollata e zezë në fakt ju bën mirë për lëkurën. Antioksidantët flavonoidë që gjenden te çokollata e zezë, ju ofrojnë mbrojtje nga rrezet ultravioletë të diellit. Por kjo nuk do të thotë se duhet të hiqni dorë nga kremi mbrojtës.

About the author

ligjeruesi

Add Comment

Click here to post a comment