Islame Keshilla

A dëshiron që Allahu të bie salavat mbi ty?

A dëshiron që Allahu të bie salavat mbi ty?I Dërguari, sal-lAllahu alejhi ue selem, thotë: “Kush bie salavat mbi mua, Allahu bie salavat mbi të dhjetë herë.” (Shënon Muslimi)Kush e fale namazin e sabahut,ai eshte nen mbrojtjen e Allahut.Transmetohet nga Ebi Dherri r.a.thot:Ka thene Pejgamberi a.s.:”Kush e fale namazin e sabahut,ai eshte nen mbrojtjen e Allahut xh.sh.”

I nderuar besimtare,behu prej burrave dhe besimtareve te namazit te sabahut,prej atyre te cilet,ne momentin e ndegjimit te ezanit,shpejtojne per te arritur tekbirin me imame.Namazi eshte me I mire dhe me I dobishem se gjumi.Behu prej atyre qe ne momentin e thirrjes se ezanit, per namazin e sabahut,e braktisin shtratin dhe shpejtojne ne nama.

nje prej besimtareve te mire u nise per ne xhami,dhe bente kete lutje:O Zot me ben nje drite (nur)ne zemren time,ne gjuhen time drite,ne shqisat e te ndegjuarit drite,ne syte e ni drite,prapa shpindes drite,para meje drite,mbi mua drite.I nderuar cfare mendone per ate I cili del prej shtepise heret ne erresire,dhe ate e bene per hire te Allahut xh.sh.Te besimteri I ketij lloji te cilet per fate te keqe jane te paket,sipas haditheve te pejgamberit a.s. nuri nuk ndahet prej tij.