Islame Kuriozitete Video

A mundet njeriu te arrin gradën e engjëjve ?

Engjëjt në Islam njihen edhe si meleqët (arabisht. الملك, al-malak, tur. melek).

Në Islam ata janë krijesa të nderuara, që i ka krijuar Allahu nga drita (nuri). Në ndryshim nga njerëzit dhe xhindët që kanë liri të zgjedhin a të bëjnë mirë ose keq, engjëjt nuk e kanë këtë liri, ata nuk kanë mundësi t’u rezistojnë urdhrave të Allahut, dhe mund të bëjnë vetëmmirë.

Besimi në engjëj është një nga gjashtë kushtet e besimit Islam.[2][3]A mundet njeriu te arrin gradën e engjëjve ?