Islame Tregime

Çaste nga vd’ekja e Muadh ibn Xhebelit (r.a)

Kur Muadh ibn Xhebelit iu afrua vdekja, ai u tha njerëzve të afërm: Shihni nëse ka zbardhur mëngjesi. Ata i thanë se akoma nuk kishte zbardhur. Më vonë erdhën dhe i thanë: Tani zbardhi mëngjesi. Pas këtyre fjalëve ai tha:

“Allahu më ruajttë nga nata, mëngjesi i së cilës të shpie në zjarr. Mirë se vjen vdekje mirë se vjen, vizitor që ke munguar dhe që vjen në kohë të vështira.

O Zoti im! Më parë të jam frikësuar, ndërsa sot jam plot shpresë tek Ti. O Zoti im! Ti e di se nuk e kam dashur këtë botë dhe qëndrimin e gjatë në të për lumenjtë e rrjedhshëm apo për të mbjellur në të. Përkundrazi, e kam dashur për tharjen e fytit (agjërimin në ditë të nxehta) dhe qëndrimin e gjatë në namazin e natës si dhe për të rendur pas dijetarëve në kuvendet e diturisë.”