Islame Keshilla Lajme Mjekësia

Cfare i ndodh atij që ha shume ushqim?

Imam Shafiiu Allahu e mëshiroftë ka thene:

“Ngopja (me ushqim):

e rëndon trupin,

ta ngurtëson zemrën,

të largon mendjemrehtësinë,

sjell gjumin dhe

e dobëson njeriun nga adhurimi”.

سير_اعلام_النبلاء 1/848.
Brulind Callari