Kuriozitete

“Cila erdhi e para, pula apo veza”?Ja çka thotë Jakup Asipi..!

“Cila erdhi epara, pula apo veza”?Ja Çka Thotë Jakup Asipi.Në popull qarkullon një fjali shumë e thjeshtë.E kanë modernizuar palidhje!P.sh.“Cila erdhi e para, pula apo veza?Por ti mos u lodh, unë të pyes diçka tjetër tani:“Kush u kriju para, shiu apo mjegulla?

Në Islam e ka përgjigjen e vet me dy fjalë.Ka thënë Allahu xh.sh., në Kuran: ” Prej çdo gjëje kemi krijuar femër dhe mashkull”.

Pra në fillim Allahu ka krijuar një gjel dhe një pulë, e pastaj vezë sa të duash. Për arsye se shkaqet për të ardhur shumë vezë janë krijuar nga Allahu.Elementi vezë është krijuar nga Allahu. Allahu ka krijuar diellin dhe detin, e tani me avull..mjegull e shi sa të duash.O vllai im i dashur.Sqarimi nga Jakup Asipi Allahu e meshirofte.