Islame

Koha dhe vendet në të cilat pranohet duaja, janë:

Koha dhe vendet në të cilat pranohet duaja, janë:

1. Duaja e cila bëhet në sexhde.

2. Duaja e cila bëhet në pjesën e tretë të natës.

3. Duaja në fundit e kohës së syfyrit.

4. Duaja në çastet e iftarit.

5. Duaja në xhami.

6. Duaja e fëmijës së mirë për prindërit e tij.

7. Duaja e atij që i është bërë padrejtësi.

8. Duaja pas lavdërimit të Allahut dhe salavateve mbi pejgamberit alejhi selam.

9. Duaja në natën e kadrit.

10. Duaja e haxhiut.

11. Duaja e umrexhiut.

12. Duaja në ditën e arafatit.

13. Duaja e prindërve për fëmijët e tyre.

14. Duaja e udhëtarit.

15. Duaja mes ezanit dhe ikametit.

16. Duaja gjatë periudhës së agjërimit.

17. Duaja në namazet obligave.

18. Duaja gjatë ezanit në namazet obligative.

19. Duaja në ditën e xhuma( në orën në të cilën nuk refuzohen duatë).

20. Duaja me emrin më të madhë të Allahut, që nëse i lutet dikush me atë emër Allahu i përgjigjet dhe nëse i kërkon diçka me atë emër, Allahu i dhuron.

21. Duaja kur bjen shi.

22. Duaja në vështirësi.

23. Duaja për vllain musliman, kur ai nuk është prezent.

24. Duaja pas përfundimit të mexhliseve tê muslimanëve, kur përmendet Allahut apo
ku mësohet feja e Allahut(gjatê ligjeratave islame, etj).

25. Duaja e cila bëhet me sinqeritet të plotë dhe me zemêr të pastër nga mëkatet.

nga arabishtja:Suad B. Shabani

About the author

ligjeruesi

Add Comment

Click here to post a comment