Hadithe Islame Kuriozitete

Gjeja e pare per te cilen do te merret njeriu ne llogari ne Diten e Gjykimit

Profeti ﷺ ka thene ne nje hadith te sakte:

“Gjeja e pare per te cilen do te merret njeriu ne llogari ne Diten e Gjykimit eshte namazi. Nese e ka pasur ne rregull shpeton dhe fiton. Nese nuk e ka pasur ne rregull deshton dhe merr fund (humb).”

Ne nje trasmetim tjeter te ngjashem thote Muhamedi alejhi selam:

“Nese i pranohet namazi i pranohen edhe veprat tjera. Nese nuk i pranohet namazi, nuk i pranohen as veprat e tjera.”