Islame

Gjermanja konvertohet në Islam në Xhaminë e Shipolit të Mitrovicës

Sot në xhaminë e Shipolit-Mitrovicë një grua e shtetësisë gjermane Luzia e pranoi Islamin, shkruan Gazeta Express.

Me këtë rast ajo e ndërroi edhe emrin. Tashmë ajo do të quhet Hava.

Kështu ka bërë të ditur hoxha Fatmir Latifaj përmes një njoftimi në rrjetin social “Facebook”.

“Sot në xhaminë time në Shipol-Mitrovicë e pranoj Islamin një gjermane Luzia qe tash e tutje e perzgjedhi emrin e nanës së njerëzimit, HAVA!

Të njejtën kohë e vendosi me një Mitrovicas të kurorëzohen sipas adeteteve tona shqiptare në xhami me Hoxhë!

Falenderoj dhe uroj çiftin e ri bashkëshortorë që zgjodhën xhaminë time për kurorë dhe pranim të Is’lamit!

Respekt për të gjithë!”, ka shkruar ai.