Mjekësia

JA SA HERË DUHET TË RRAHË ZEMRA JUAJ SIPAS MOSHËS QË KENI

Ritmi i zemrës është numri i rrahjes së zemrës në minutë. Ju mund të matni atë ndërsa jeni në pushim (të quajtur “pushimi i zemrës”) dhe gjatë ushtrimit (të quajtur “frekuenca e zemrës”)..

Shpesh herë matja e ritmit të zemrës bëhet me aparate automatike ose në mënyrë manuale. Më poshtë keni të shënuar ritmet ideale të zemrës në mosha të caktuara.40 deri në 45 vjet: 88 deri në 153 rrahje në minutë.50 deri në 55 vjet: 83 deri në 145 rrahje në minutë.60-65 vjeç: 78 në 136 rrahje në minutë.70 vjet dhe më shumë: 75 në 128 rrahje në minutë.

About the author

ligjeruesi

Add Comment

Click here to post a comment