Islame

Koha dhe vendet në të cilat pranohet lutjet, janë:

Koha dhe vendet në të cilat pranohet duaja, janë:Duaja e cila bëhet në sexhde.Duaja e cila bëhet në pjesën e tretë të natës.Duaja në fundit e kohës së syfyrit.Duaja në çastet e iftarit.

Duaja në xhami.Duaja e fëmijës së mirë për prindërit e tij.Duaja e atij që i është bërë padrejtësi.Duaja pas lavdërimit të Allahut dhe salavateve mbi pejgamberit alejhi selam.

Duaja në natën e kadrit.Duaja e haxhiut.Duaja e umrexhiut.Duaja në ditën e arafatit.Duaja e prindërve për fëmijët e tyre.Duaja e udhëtarit.Duaja mes ezanit dhe ikametit.Duaja gjatë periudhës së agjërimit.

Duaja në namazet obligave.Duaja gjatë ezanit në namazet obligative.Duaja në ditën e xhuma( në orën në të cilën nuk refuzohen duatë).Duaja me emrin më të madhë të Allahut, që nëse i lutet dikush me atë emër Allahu i përgjigjet dhe nëse i kërkon diçka me atë emër, Allahu i dhuron.

Duaja kur bjen shi.Duaja në vështirësi.Duaja për vllain musliman, kur ai nuk është prezent.
Duaja pas përfundimit të mexhliseve tê muslimanëve, kur përmendet Allahut apo ku mësohet feja e Allahut(gjatê ligjeratave islame, etj).Duaja e cila bëhet me sinqeritet të plotë dhe me zemêr të pastër nga mëkatet.

nga arabishtja:
Suad B. Shabani

About the author

ligjeruesi

Add Comment

Click here to post a comment