Islame

Ku gjendet Kur’ani(Mus’hafi) më i vjetër në botë, dhe kush e shkroi Atë?

Ku Gjendet Kur’ani(Mus’hafi) Më I Vjetër Në Botë,Dhe Kush E Shkroi Atë?

Mendohet se Mus’hafi më i vjetër në botë është ai i Osmanit R.A Rrjedh nga shekulli VII dhe supozohet se e ka shkruar vetë hazreti Osmani R.A Gjithashtu mendohet se pas vde’kjes së Osmanit R.A,halifi i IV,Aliu R.A e dërgoi këtë Mus’haf në qytetin Kufe në Irak.

Aty qëndroi rreth 700 vjet,kur Timurlenko,pushtuesi i Azisë Qendrore,e gjeti këtë kopje dhe e mori me vete në shtëpi. Tek ai qëndroi rreth 400 vjet.