Islame Kuriozitete Video

Kush ishte Aishja (radiAllahu anhu) bashkeshortja e Profetit (alejhi selam)? Për çfarë e…

Aisheja lindi më 613 ose 614. Ajo ka qenë vajza e Umm Rumanit dhe Ebu Bekrit.

Ajo ishte gruaja e tretë dhe më re e Muhammedit. Ideja që Aisheja të martohet me Muhammedin ishte nga Havle bint Hakim. Aisheja ishte gruaja më e dashur e Muhammedit pas Hatixhes. Një prej shokëve të tij e kanë pyetur Muhammedin se cilin e don më së shumti, Muhammedi u përgjigj, “Ajshen”.
Kush ishte Aishja r.a, bashkeshortja e Profetit a.s? E akuzuan per imoralitet! Çfare ndodhi