Keshilla Shendetesi

Nëse i pëlqeni bananet, lexoni këto 10 fakte suprizuese për rolin e saj !

Banania është një frut tropikal popullor i cili është i pasur me vlera ushqyese të fuqishme që mund të trajtojë shumë sëmu’ndje.Ato mund t’ju ndihmojnë të luftoni osteoporozën, verbërinë, depresionin, diabetin dhe kancerin e veshkave. Këtu janë 10 përfitimet më të mira shëndetësore të bananes:

1.Parandalon humbjen e kalciumit.Bananet përmirësojnë përthithjen e kalciumit dhe do të parandalojnë humbjen e kalciumit në trupin tuaj.

2.Ju bën të zgjuar
Bananet janë të njohura për përmbajtjen e kaliumit ndaj shërbejnë për të rritur funksionimin e trurit duke përmirësuar aftësinë e arsyetimit.

3.Parandalon ka’n’cerin e veshkave.Ndërsa përmirësojnë thithjen e kalciumit në trup, bananet mund të parandalojnë formimin e gurëve në veshka dhe mund të parandalojnë kan’cerin e veshkave.AnemiaPër shkak të përmbajtjes së pasur të hekurit, bananet mund të përmirësojnë grafikun tuaj të gja’kut dhe të luftojnë aneminë.

5.Përmirëson tretjen.Bananet janë të pasura me fibra, të cilat do të përmirësojnë tretjen tuaj dhe do të lu f’tojnë probleme si kapsllëku dhe diarreja.

6. Rregullojnë nivelin e sheqerit në gjakBananet janë një frut perfekt për diabetikët, pasi mund të rregullojnë nivelin e glu’kozës në gjak un tuaj. Ato gjithashtu mund t’ju ndihmojnë në rastet e depresioni.

7. Mbrojtja nga sëmundjet kardiovaskulare.Konsumi i rregullt i bananeve është i rëndësishëm për të ulur rrezikun nga ataku kardiak ose god itjes në tru.

8. Lu fton depresionin.Bananet mund të lu f tojnë depresionin falë triptofanit që është një aminoacid që rregullon humorin tuaj.

9.Luf t on inflamacioninBananet janë të pasura me vitaminë B6, të cilat mund të luftojnë inflamacionin dhe t’ju ndihmojnë ju në rastet e diabetit të tipit
Kjo vitaminëforcon sistemin tuaj nervor dhe përmirëson numrin e qelizave të bardha të gj akut.

10.Ju japin energjiKonsumi i rregullt i bananeve do t’iu japi energji. Merrni 2 banane para stërvitjes tuaj për të përmirësuar performancën tuaj.