Islame

Një grua muslimane nga Japonia dizajnon sexhaden e xhepit, ja si duket ajo…(FOTO)

Kompania japoneze Takva.Co ka dizajnuar sexhaden e parë të xhepit për muslimanët të cilët udhëtojnë shpesh ose në përgjithësi falen jashtë shtëpisë ose në oborret e xhamive.Sexhadaja është bërë nga Meryem Chin, një muslimane me prejardhje kinezo-singapuirane që jeton në Japoni.

Është projektuar të jetë një pajisje e bukur që nuk të zë shumë vend në xhepin apo qesen tënde. Ajo ju mundëson që asnjëherë të mos jeni të papërgatuitur kur të filloj koha e namazit, ndërsa u jeni në udhëtim apo“The Pocket Sejadah” eshtë projektuar në tre versione,është shumë e lehtë, peshon 85g dhe më e vogël se një fletore A5. Materiali nga i cili është bërë në përgjithësi përdoret për shatorë dhe pajisje mbrojtëse.Toka e lagur dhe trotuaret e gurit nuk do t’ju pengojnë në faljen e namazit.