Islame Kuriozitete Tregime

Njëherë e një kohe jetonte një hamall i cili gjithnjë lutej: “O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua.”

A silhouette of a man praying at sunset. Model is handsome Caucasian male in his 30s with unrecognizable side view. Model is folding his hands and bowing his head. Themes include meditation, spirituality, balance, freedom, vitality, hope, hurt, problems, addiction, struggle, anguish, help, god, healing, recovery, perseverance, coping, courage, strength, men, and asking for help.

Njëherë e një kohe jetonte një hamall i cili gjithnjë lutej:

“O Zot, më jep vetëm atë që është e mirë për mua.”

Një ditë kur u pyet pse gjithnjë lutej kështu, ai u përgjigj:
– Në herë u lodha duke bërë një punë, prandaj e luta Allahun: O Allah, kjo punë është e rëndë për mua. Të lutem më mundëso që ushqimin ta marr pa punë dhe mund. Një ditë në rrugë pashë dy burra duke u kacafytur mes veti dhe unë u afrova t’i ndajë. Për fat të keq njëri prej tyre, pa dashje, më goditi në fytyrë dhe më për’plasi në tokë. Në atë moment, mbërritën xha’ndarët dhe mua bashkë me ata të dy na futën në burg.

Aty e pashë që Allahu i Madhëruar e kishte pranuar lutjen time, sepse në b’urg nuk bëja asgjë, e ushqim kisha çdo ditë. Por, koha sa isha në b’urg ishte e vështirë. Atëherë kuptova që më mirë është të ushqehem me mund në liri sesa pa mund në bu’rg. Prandaj, nga ai moment gjithnjë i lutem All-llahut të Madhëruar të ma jep vetëm atë që është e mirë për mua”.

About the author

ligjeruesi

Add Comment

Click here to post a comment