Islame Lajme

Organizimi i “Kurbaneve” nga organizata islame, reagon Bashkësia Islame

Besimtarët e fesë Islame po përgatiten për të festuar festën e Kurban Bajramit (Bajramit të vogël) që është të martën e ardhshme.

Simbol i kësaj feste është therja e Kurbanit që bëhet nga besimtarët si shenjë sakrifice, shkruan Indeksonline.

Bashkësia Islame e Kosovës ka disa vite që bën organizimin e shitjes dhe therjes së kafshëve.

Me këtë punë kanë filluar të merren edhe disa organizata jashtë ombrellës së Bashkësisë Islame.

Këshilli i Bashkësisë Islame në Podujevë kanë bërë me dije qytetarët që të mos bijën pre e organizatave të tilla dhe se i vetmi institucion që organizon therjen e Kurbanit është BIK.

Ata kanë lutur qytetarët që mos të tubojnë të holla në organizata të ndryshme dhe të mos bien pre e organizimeve të kësaj natyre.