Hadithe Islame Keshilla

Pejgamberi ﷺ ka­loi pranë një gruaje e cila qante mbi një v’arr dhe i tha !

Pejgamberi ﷺ ka­loi pranë një gruaje e cila qante mbi një v’arr dhe i tha:Gruaja që qante tek va’rri!ransmetohet nga Enesi r.a.: “Pejgamberi ﷺ ka­loi pranë një gruaje e cila qante mbi një v’arr dhe i tha: “Frikësoju All-llahut dhe bë durim.”Gruaja i tha: “Largohu prej meje, sepse ty nuk të ka goditur fa’keqësia ime!” Ajo nuk e njihte të Dërguarin.

Kur i treguan se ai ishte Pejgamberi ﷺ ajo shpejtoi deri te dera e shtëpisë së Pejgamberit dhe, pasi nuk gjeti roje te dera, e hapi derën dhe tha: (O i Dërguari i All-llahut) “Unë ty nuk të kam njohur.”(Pejgamberi) Tha: “Durimi është në g’oditjen e parë (sepse atë­ herë është më i vështiri).”Në Sahihun e Muslimit qëndron: “Gruaja qante për fëmijën e saj te vogel”.

About the author

ligjeruesi

Add Comment

Click here to post a comment