Lajme

Përmbytje të shumta në Sarajevë: Shtëpi e vetura nën ujë, pezullohet trafiku urban dhe qyteti mbetet pa rrymë





Shiu që ra gjatë natës së kaluar ka krijuar probleme të mëdha në Kantonin e Sarajevës. Përveç vërshimit të rrugëve në kryeqytetin e Bosnjë-Hercegovinës, shumë vendbanime janë nën ujë dhe pa energji elektrike.

Lexuesit e portalit Klix.ba raportojnë se për shkak të reshjeve të dendura dhe vërshimeve të përrenjve dhe lumenjve, shtëpitë janë përmbytur në shumë vende në Sarajevë dhe rrethinë.

Lumenjtë Zheljeznica dhe Tilava krijuan probleme, kështu që një sasi e madhe uji u derdh në oborret në vendbanimet Otes, Vllakovë, Butmir, Donji Kotorac dhe vende të tjera.

Në këto vendbanime qytetarët nuk kanë as rrymë e as siç thonë ata mundësi për të riparuar ndonjë gjë. Shumë janë të rrezikuar edhe nga kafshët shtëpiake që rrisin.

Uji është në rrugët kryesore dhe dytësore në Sarajevë dhe trafiku i trolejbusëve drejt Dobrinjës është pezulluar. Policia në Xhaminë e Mbretit Fahd po ridrejton makinat e pasagjerëve në rrugë alternative për në Dobrinjë. /Telegrafi/