Kuriozitete Shendetesi

Studimi i ri tregon për rëndësinë e vitaminës D në kancerin e gjirit

Hulumtimet kanë treguar se një nivel i mjaftueshëm i vitaminës D në kohën e diagnozës së kancerit të gjirit mund të përmirësojë ndjeshëm mundësinë e mbijetesës së një personi.

Studiuesit matën nivelin e vitaminës D në kohën e diagnostikimit të kancerit të gjirit, dhe më pas shkallën e mbijetesës 10 vjet më vonë në pothuajse 4.000 njerëz.

Është vërtetuar gjithashtu se marrja e vitaminës D, indeksit të masës trupore dhe racës kanë ndikimin më të madh në nivelin e kësaj vitamine në gjak, raporton Healthline.

Epidemiologu dhe autori i studimit Song Yao shkroi në një deklaratë se këto rezultate përfaqësojnë provat më të forta deri më tani lidhur me mbajtjen e një sasie të mjaftueshme të vitaminës D te njerëzit me kancer të gjirit.