Islame Tregime

SubhanAllah, kjo lutje e shpëtoi nga dënimi në va’rr (Ngjarje e vërtetë)

Tregon Ibn El Xheuzij-Allahu e meshirofte:
Nje nate po flija ne xhami dhe u zgjova nga lajmerimi qe u be per te falur namazin e nje xhen’azeje. Thashe me vete qe ta falja edhe une ate namaz, me pas vendosa qe edhe t’a shoqeroj deri ne va’rrimin e saj.
(Ibn El Xheuzij nuk e njihte te vd’ekurin dhe asnjehere nuk e kishte pare fytyren e tij.)

Kur njerezit perfunduan va’rrimin, une vazhdova te qendroja prane va’rrit dhe thashe: O Zot, ky eshte nje mysafir qe erdhi tek Ty dhe une nuk e njoh, por nese do te vinte si mysafir tek une, atehere une do t’a prisja mire, keshtu e keshtu. E sa e mire eshte mikpritja Jote, sepse Ti je me Bujari!
Me pas-thote Ibn El Xheuzij-u ktheva ne xha’mi per te fjetur, sepse une isha gjate nje udhetimi. Ne enderr shoh nje person me mantel te bardhe qe me thote: Ti e lute Allahun per mua? I cuditur i them: Po ti kush je? Ai me thote: Jam i vd’ekuri prane va’rrit te te cilit lute Allahun per mua. Betohem me Allahun, se per shkak te lutjes tende Allahu me fali mua!

Lutuni per muslimanet e vdekur! Kujtojini ata ne keto nete me lutje!