Islame Tregime

Vajza nuk e ka telefonuar e vizituar akoma nënën e saj që prej më shumë se dhjetë vitesh..(Tregim Emocionues)

Kjo pyetëse me emrin “Um Abdullah” thotë:“Shejkh i nderuar! A mund të na jepni një udhëzim për dikë që është mosmirënjohese veçanërisht ndaj nënës së saj.

Mesa di unë, një bijë nuk e ka telefonuar e vizituar akoma nënën e saj që prej më shumë se dhjetë vitesh.Vajza jeton në Damam dhe nëna në Rijad”-thotë shoqja e të ëmës.Shejkhu: Vëllezërit e mi!Këtë vajzë Allahu e udhëzoftë drejt hajrit!E ktheftë në rrugë të mbarë! E ruajtë prej shejt’anit!Kjo vajzë është gabimtare, fajtore për ndërprerjen e lidhjeve me nënën e saj.

Nëse kjo ndërprerje e lidhjeve me nënën eshte ne mos kujdesjen ndaj nenes, duke e renduar ate, mosperfillje ndaj saj, dhe mohim i hakut se saj duke e harruar atë (nënën), atëherë për të ka dënim të madh.

Mos respekti ndaj prindërve është prej gjynaheve të mëdha.Profeti sal-lAllahu alejhi ue sel-lem ka thënë:“A tju tregoj për gjynahet më të mëdha? tha: Idhujtaria ndaj Zotit dhe mosrespekti ndaj prindërve.”